ESMEE Hondenverzorging
Welkom.
Tips voordat je komt.
Links .
Fotoboek.
Contact & Info.

© 2021 ESMEE

 

- Laat uw hond zo vlug mogelijk wennen aan het trimsalon.
- Geef uw hond geen eten voordat hij getoiletteerd moet worden.
- Breng uw hond droog binnen een natte vacht is moeilijker te behandelen.
- Meld eventuele gezondheidsproblemen en of je hond agressief is. Zo zijn wij hierop voorbereid
- Was uw hond niet op voorhand.

Teken  zijn bloedzuigers. Ze zijn niet alleen vervelend, maar ze kunnen ook ernstige ziektes overbrengen.

Zoals de ziekte van LYME. De hond kan levens bedreigende koorts en hersenontsteking krijgen en in zeldzame gevallen zelfs een verlamming veroorzaken. Een teek is goed te zien met het blote oog. Wanneer je een teek ziet moet deze zo snel mogelijk verwijderd worden met een pincet. Neem de teek met een pincet zo dicht mogelijk bij de huid van uw hond en zorg dat de kop niet achterblijft. Het is niet aan te raden om de teek eerst te verdoven met medische alcohol, omdat dan de kans groot is dat de teek speeksel in de huid spuit. Het is dat speeksel dat de ziekte van LYME kan overdragen.

 

Vlooien zijn zeer klein en amper te zien, maar de problemen dat ze veroorzaken zijn vele malen groter. De vlooien leven op het dier en de eitjes, larven en cocon leven in de omgeving van het dier. In uw huis. Wanneer uw huisdier vlooien heeft dat kan men goed zien aan de vlooienpoepjes. Dit zijn zwarte bolletjes die

tussen de haren liggen. Veel mensen denken dat dit de eitjes zijn. Een gecombineerde aanpak geeft een zeer goed resultaat. Uitkammen met een vlooienkam, daarna een goede wasbeurt met een vlooienshampoo, en als laatste doe je vlooiendruppels op de huid achter de kop van de hond. Niet alleen de hond maar ook de omgeving waar de hond slaapt, speelt enz... Goed behandelen tegen vlooien.